top of page
  • Szerző képefashiondiffusion

3 hazai slow tervező, akit érdemes megismerned

A slow mozgalom még 2008-ban indult útjának, és azóta egyre népszerűbb, hiszen a legfőbb üzenete a környezettudatosság. Kinek ajánljuk leginkább? Azoknak, akik szeretik az egyedi termékeket, akik inkább jobb minőségből, azonban kevesebbet vásárolnának. Gyakran találkozhatunk ebben a kategóriában zero waste iránnyal, amely a megmaradt alapanyagok újra feldolgozását/átalakítását/bevonását jelenti. A slow mozgalom ráadásul rendkívül jó hatással van a gazdaságra is: a tervezők főleg hazai alapanyagokkal dolgoznak, és az országban készülnek el a termékek, ezzel munkaerőt teremtve. Legújabb cikkünkben 3 hazai tervezőt szeretnénk Nektek bemutatni, akikre okkal érdemes figyelni!

ANDREA ZIMITS Andi számára a slow mozgalom kiemelten fontos, hiszen minden ruhadarab, amely a kezei alól kikerül egyedi és megismételhetetlen. Kizárólag minőségi kelmékkel dolgozik, ezen túlmenően a kész darabokat régiségiekkel ékesíti, amelyet hosszú ideje gyűjt folyamatosan. Az ANDREA ZIMITS ruhák a modern és az elmúlt korok szerelemgyermeke: régi gombok, kézimunkák, kitűzők kerülnek a csodás anyagokra, amelyeket a tervező egymaga alkot a munkafolyamat elejétől a végéig. A kész termékek időtállóak, több évszakon keresztül hordhatóak, mindemellett nem igazodnak az aktuális trendekhez, így a ruhákat okkal nevezhetjük valóban egyedinek.

Kép forrása: ANDREA ZIMITS

A kész termékek méretre állítását a tervező díjmentesen vállalja, ezzel igyekezve a vásárlót közelebb engedni magához. Az ANDREA ZIMITS darabokat általában az igényes, minőséget, művészetet, természetet, romantikát kedvelő középkorú hölgyek keresik.

https://www.facebook.com/andreazimits CHARMINA A Charmina ruhamárkája szinte teljesen hulladékmentes szabással/varrással készül, amelyet főként az elegáns vonalat képviselő hölgyek keresik. Fenntartható gyártással dolgoznak, mindeközben pedig széles választékot kínálnak anélkül, hogy károsítánák a Földet. A ruhákból készleten megtekinthető egy-egy darab, azonban minden termék egyedi megrendelésre készül, a kívánt méretben és színben, hiszen tudják: a női alak sokféle, és rendkívül változatos.



Kép forrása: CHARMINA

Fontosnak tartják a környezettudatosságot, már a stílustanácsadásainkon is azzal segítik a hozzájuk fordulókat, hogy kevesebbet vásároljanak, de sokkal tudatosabban. A Charmina kollekcióval minden nő számára hozzáférhető alapvető gardróbdarabokat hoztak létre, amely a tudatosan vásárló, modern nő számára készülő alapvető cikkek gyűjteményébe illenek. https://charmina.hu/charmina-fashion/


OBALOGH Balogh Orsi, az OBALOGH márka tulajdonosa főként a nagyvárosi nőknek tervez, akiknek fontos a környezettudatosság, és a saját útjukat járják. Céltudatosak, határozottak, és keresik a minőséget.


Kép forrása: OBALOGH

Orsi méltó a slow vonalhoz, hiszen kis szériaszámban dolgozik, zero waste alapanyagból, és a megmaradt kelméit Ő is más tervezőknek kínálja fel, ezzel segítve más-más hazai brandeket. A ruhák minőségi alapanyagokból készülnek, amelyeket Orsi maga tervez. A szenvedélye egészen a gyermekkoráig vezethető vissza, hiszen már egészen kicsi korában arról álmodott, hogy egyszer ő maga is ruhakölteményeket tervezhet és alkothat. A slow koncepció azonnal magával ragadta, azóta pedig folyamatosan halad előre: egyre többen ismerik és szeretik. https://obalogh.com/

368 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page