top of page
  • Szerző képeTóth Kriszta

5 magyar showroom, amit 2021-ben meglátogatok!

A divat szerelmeseinek szeretnék ajánlani 5 magyar showroom-ot, ahová érdemes ellátogatni ezen az éven. Viszont még mielőtt belevágnánk a listába, egy kicsit tegyük érthetőbbé a fogalmat azok számára is, akik most ismerkednek a divatvilággal közelebbről. Jogos a kérdés, hogy miről is beszélünk, amikor a showroom-ot emlegetjük. Nem másról, mint a tervezők bemutatóterméről, szalonjáról, ahol akár kisebb divatbemutatók is szervezésre kerülhetnek és itt találkoznak a potenciális vásárlók a tervezőkkel. Ez lehet egy adott márkának a szentélye, vagy egymást jól kiegészítő márkáknak a közös bemutatótere, de akár több tervező alkotásainak a gyűjtőhelye is. A cél az, ami közös, hogy közelebb hozzák a vevőket és jobban megismertessék a márka mögötti eszmét és az alkotókat. Az egyéni megrendelések miatt pedig kiemelten fontos szerepet játszik a személyes találkozó, hiszen valamennyire meg kell ismerni a másikat ahhoz, hogy az elkészített darabok mindkét félnek örömöt okozzanak. Íme az én 5 tippem, ahová érdemes ellátogatni:

  • Salon 19


Ennek a designer showroom-nak az a különlegessége, hogy 7 tervező munkáit kínálja a divatvilág minden szegmenséről. A hely megálmodója Hodlik Anna, aki a „HA” márka tulajdonosa is egyben. Anna letisztult és minimalista stílusú táskákat tervez és egyedi rendeléseket is elvállal. Füri Zsanett a Lips Clothes tervezője, akinek ruháit a 40-es, 50-es évek klasszikus vonalvezetése ihlette. A Muse de la Mer Vereb-Horváth Eszter fürdőruha kreációival tölti meg a showroom-ot egy kis nyárral. Elegáns stílusuk mellett apró masnikkal és fodrokkal visz egy kis játékosságot kollekciójába. Ékszer vonalon Ilyés Julianna az egyik képviselteti magát az Ilyés Juli Jewelery márkával, ami vagány és kortalan darabokat ígér az ékszerek szerelmeseinek. A másik pedig Hesz Anikó, aki az Annie & The Beads brand megálmodója. Egyedi gyöngyékszereket készít különféle technikákkal minőségi alapanyagokból. A kiegészítők táborát erősíti a Mulberry Leaf márka is csodás, kézzel készített sálaival. A showroom hatodik tervezője Juhász Nóra, aki a Nora Shepherd Design márkával képviseli magát a piacon. Fontos számára az önkifejezés kihangsúlyozása, így ő is szívesen készíti el vásárlói egyedileg megálmodott ötleteit. A Salon 19 ajtaját pedig Orovica Szilvia tervezővel zárjuk, akinek ruháit a magabiztos, csupa nagybetűs nők inspirálták. Az Orovica Fashion márkát az elegancia és kifinomultság jellemzi olyan darabokkal, melyeket a tervező maga is szívesen visel.

  • Nora Sarman


Sármán Nóra nevét főleg az esküvőjüket tervezgetők miatt említeném meg, hiszen bámulatosan szép és exkluzív ruhákat ad ki a kezei közül. Esküvői és alkalmi ruhákra specializálódott a márka, ami kizárólag minőségi anyagokat használ a megálmodott ruhák elkészítéséhez. Ezek a darabok egytől egyig a nőiesség jegyében születtek, igazán kifinomultak és készen állnak arra, hogy boldoggá tegyék viselőjét a nagy napon. A szalonba bejelentkezés szükséges, ahol az egyeztetett időpontra érkezők egy teljes órát tölthetnek válogatással. Nóra ruhái nagy népszerűségnek örvendenek mind itthon és külföldön, ugyanis a magazinok oldalain túl viselték már őket az Oscar gála és a Cannes-i fesztivál keretein belül is.

  • Repertory Concept Store

Ez a showroom két márka közös világát mutatja be a vásárlóinak. Az ékszerek és ruhák közötti harmónia hozta össze őket egy fedél alá, ahol alkalmanként más tervezők és márkák alkotásai is megtalálhatóak remekül kiegészítve kettejük munkáját. A DAIGE márka mögött Tóth Melinda vintage hangulatú ruháit csodálhatjuk meg a bemutatóteremben. Fontos megemlíteni, hogy a márka kiemelten figyel a környezettudatoság szerepére a gyártási folyamatok során. Célja a fenntartható divat képviselése, így minden darabot hazai gyártók kezei közül kaphatunk meg nála. A the Mama Kin ékszer brand kifinomult darabokkal egészíti ki a DAIGE kollekcióját. A márka tervezője D. Nagy Kinga előszeretettel használja az édesvízi gyöngyöket az ékszerei megalkotásához.


  • CAKÓ

Cakó Kinga 2013 óta van jelen a divatszférában tervezőként, de már előtte is számos területen kipróbálta magát a szakmában. Érdemes ellátogatni a szalonjába, ahol megtekinthetőek a csodás, nőies ruhái, melyek finom neutrális színekben pompáznak, ám annál izgalmasabb szabással rendelkeznek.

  • Elysian

Bódis Boglárka ruháit a világra nyitott nőknek tervezi. Alkotásai egyszerre nőiesek és markánsak. Már a márka neve is egy üzenet a vásárlók számára, melynek összetett jelentése szépség, békesség, tökéletesség. Ezeket az értékeket képviselve születnek meg kollekciói. Boglárka 2015-ben elnyerte az Év divattervezője díjat a Women of the Year gálán. Legújabb kollekciójának fő inspirációja a művészet és azon belül is a költészet varázslatos világa. A tervezőt Charles Baudelaire „All of her” című verse ihlette meg.


Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

A Met gála

Az esemény, amely szinte mindenki számára ismert, ahol Hollywood apraja-nagyja tiszteletét teszi minden év május első hétfőjén, több mint 70 éve. De mi is valójában ennek a nagyszabású rendezvénynek a

bottom of page