top of page
  • Szerző képeTóth Kriszta

Ciki, ha bevág a bugyi, avagy a fehérnemű viselés szabályai

Biztos mindenki látott már olyat, amikor egy nő megtalálja a tökéletes és csinos ruhát, de olyan fehérneműt vesz alá, ami itt-ott bevág és a lehető legrosszabb helyeken csinál hurkákat. Kiábrándító igaz? Tegyünk ellene és válasszunk méretünknek és a ruha fazonjának megfelelő fehérneműt.

Sajnos ki kell ábrándítsak most sok lányt. Drágáim a tangán és a push up melltartón túl is van élet. Ezzel nem akarok elítélni senkit, akinek ezek a bevált darabok, de fogadjuk el végre, nem áll mindenkinek jól. Na de ne rohanjunk ennyire előre, először vizsgáljuk meg a női alsókat, miből is válogathatunk, ha nem akarunk kínos bevágásokat a ruhánk alatt.

Egy fehérnemű akkor ízléses, ha láthatatlan. Gondolok itt arra, hogy egy vékony anyagú, szűk ruha alá nem veszünk fel csipke csodákat, amik tökéletesen átrajzolódnak a ruhánkon. A színekről nem is beszélve, lehetsz a világ legjobb nője, ha fekete bugyit húzol valami világos szín alá, akkor sütni fog rólad anyukám az igénytelenség. Egy farmer alá gyakorlatilag bármilyen anyagot és színt választhatunk, de vékonyabb anyagok esetében több mindenre is oda kell figyelni. Alkatilag nem vagyunk egyformák így jó tisztában lenni milyen fazonok állnak nekünk jól. A vékonyabb nők szinte bármelyiket felvehetik a jóízlés határain belül. A kulcsszó még mindig a láthatatlanság. Ám ahol van egy kis plusz husi itt ott, na ott már okosan kell választani. Persze, ha besétáltok egy fehérnemű boltba az eladóktól is kérhettek segítséget a megfelelő fazon kiválasztásában, ha viszont nem szeretnél egy idegent a próbafülkében magad mellett, akkor vegyük át sorban milyen típusú alsókat viselhetünk.

  • Tanga

Négy féle típusát különböztetjük meg, T-String, G-String, a brazil és sima tanga. Ezek között gyakorlatilag csak a pántok vastagsága a különbség. A T-String hátul csak egy zsinórból áll, a G-String hasonló hozzá, viszont itt a pántok hátul kiszélesednek, a brazil tanga hátsó része szélesebb, mint egy rendes tangának, de a popsik itt is szabadon vannak, a tanga pedig elől egy sima bugyi fazon, hátul pedig T alakban igazodik a fenékhez. Ezek a legszexisebb darabok, de nem minden esetben a legjobb választás feszes ruha alá. A leghordhatóbb a sima tanga verzió és abból is olyat keressünk a boltokban, amik az úgynevezett seamless, vagyis varrás nélküli technológiával készültek. Ezek a fehérneműk nagyon vékonyak és nincs bennük külön gumírozás és egyéb varrás így gyakorlatilag teljesen láthatatlanok a ruha alatt. Akiknek van egy kis pocakjuk azoknak sajnos ezt a fazont nem ajánlom, mert nem túl szép látvány egy kibuggyanó has a ruha alatt.

  • Francia bugyi

Ez a fazon oldalt szélesebb pántokkal van ellátva, mint egy sima bugyi, de hátul nem fedi el teljesen a feneket. Ez egy kifejezetten kényelmes és mégis szexis viselet, így kiváló lehet a hétköznapokra. Itt is érdemes odafigyelni a pocak kérdésre és arra, hogy bár a legcsábítóbb a csipkés verziója a francia bugyiknak, mégis érdemes ebből is vagy varrás mentes vagy díszítés nélküli darabokat keresni.

  • Bugyi

Gondolom ezt a változatot nem kell bemutatni senkinek. Mindenkinek lapul otthon a fiókjában pár extra kényelmes darab. Ebből is jó, ha okosan választunk anyagot. A hétköznapokra mindenképp jó minőségű pamut anyagot vegyünk, mert egy bugyinak nem csak az esztétikum a lényege, hanem hogy ne legyen káros hatással az egészségünkre.

  • Hipster bugyi

Alacsony, de széles derékrésszel rendelkeznek, hátul ezek is elfedik a feneket. Ez is egy hétköznapi kényelmes fazon, de ez már jobban összetartja az alakot így, ha egy erősebb anyagot választunk, akkor csalhatunk vele kicsit a ruha alatt.

  • Magas derekú bugyi

Ennél a fazonnál az oldalsó pántok nem olyan szélesek, mint a hipster esetében, de a dereka köldökig is érhet. Ez az egyik olyan joker fehérnemű, ami minden nem tökéletes alakú nő fiókjában helyet kell kapjon. Nagyon jól összetartják az alakot, mellesleg igazi hűvös időre való darab, ha nem alacsony derekú ruhákban akarunk flangálni a hidegben.

  • Maxi fazonú bugyi

A híres nagyi bugyi. Itt aztán fedve van minden olyan terület, ami problémás lehet. Bár nem a legszexibb fazon, egy dizájnos, fiatalos verzióban igen is helye lehet bármely korosztálynak a szekrényében.

  • Alakformáló bugyi

Végre itt a minden hurkának búcsút intő női alsó. Lehet vékony vagy duci, biztosan találsz legalább egy olyan ruhát a szekrényedben, ami egy ilyen bugyival sokkal jobban fog mutatni rajtad. Mi a titka? A szuper erős tartást adó anyag és a jó szabás. Az alakformáló bugyi esetében, ma már nem kell a tipikus gumis nagyi bugyira asszociálni, a technológiát és az anyagokat átvitték az össze fehérnemű fazonra. Így, ha te egy formás fenekű lány vagy egy kis plusszal a hastájékon, akkor válassz a szűkebb ruháid alá egy alakformáló tangát például. A fenekedet nem fogja kilapítani, de a hasadon szépen összetart mindent. Minél több a problémás terület, annál többet fedő fazont érdemes választani. Ezeket a fehérneműket imádják a sztárok is viselni vörös szőnyeges alkalmakon. A SPANX márka neve ismerősen csenghet, hiszen minden második hollywood-i nő ilyet viselt bizonyos eseményeken. Bátran és okosan felvették a hosszú szárú verziókat is, amik például egy nem túl feszes combbal csodákat művelhet. Hidd el ők is igazi nők, csak sokkal több trükköt alkalmaznak úton a tökéletesség felé, mint egy hétköznapi ember. Mire mindenki áttanulmányozta, hogy mit vegyen alulra, addigra visszatérek én is mégpedig egy melltartó kisokossal.


1 776 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

A Met gála

Az esemény, amely szinte mindenki számára ismert, ahol Hollywood apraja-nagyja tiszteletét teszi minden év május első hétfőjén, több mint 70 éve. De mi is valójában ennek a nagyszabású rendezvénynek a

bottom of page