top of page
  • Szerző képefashiondiffusion

Ilyen volt a 2022-es tavaszi-nyári kollekciókat bemutató Budapest Central European Fashion Week

A programsorozat keretében 2021. október 16-17. között a Bálna Budapest épületében több mint 30 divatmárka alkotásait ismerhették meg az érdeklődők a bemutatók és kiállítások alkalmával.

Fotó: BCEF

A 140 méteres kifutón 26 bemutatót követhetett élőben közel 4 ezer látogató, köztük a nemzetközi sajtó neves képviselői az olasz, ukrán és skandináv Vogue-tól, a cseh Cosmopolitan-en át, a Maria Claire Arabia-ig, illetve olyan híres véleményvezérek ismerhették meg első kézből a magyar és régiós darabokat, mint Declan Chan, Bella Michlo vagy Chris Burt Allan. A divatbemutatókra számos országból, többek között Európából, Közel-Keletről és Oroszországból érkeztek szakemberek és forgalmazók, akikkel a tervezők személyesen is találkozhattak, így komoly értékesítési lehetőségekre tehettek szert.

Fotó: BCEF

Nemcsak a ruhákat,modelleket is a változatosság jellemezte: a show-k keretében többek között a nemzetközi kifutók egyik legfoglalkoztatottabb modelljét, Nagy Evelint, vagy a komoly modellkarriert felépítő, Epres Pannit is láthatta a közönség, valamint olyan magyar hírességek is feltűntek, mint Szentesi Éva, író vagy Farkasházi Réka színésznő is. A szervezők kiemelt figyelmet fordítottak a diverzivitásra is, számos plus size modell mutatott be a két nap során.

A divatiparban az innovációnak, a technológiai megoldásoknak, valamint a digitalizációnak kiemelten nagy szerepe van, ezért az Ügynökség alapvető fontosságúnak tartotta, hogy minél több szakmai szereplő számára, valamint a Z generáció tagjainak is megannyi platformon láthatóvá tegyék a tehetséges kortárs tervezők friss kollekcióit. A show-kat több social media platformokon is követhették az érdeklődők. Az Ügynökség a divathét idején megnyitott egy időszakos üzletet is a Fashion Streeten, hogy a tervezők értékesítését segítse. A Budapest Central European Select pop-up store 27 magyar és régiós tehetség kollekcióit mutatta be, ahova több mint 600-an látogattak el a hét során. Az egyedi termékeket bemutató üzlethelyiségben a vásárlók a kortárs divat- és designmárkák őszi-téli, vagyis aktuális kollekciói és lakberendezési tárgyai közül válogathattak.

35 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page