top of page
  • Szerző képefashiondiffusion

Inspiratív volna a gardrób mélyén heverő nagymama-kardigán?

Habár számos vélemény szól arról, milyen káros hatása van a közösségi oldalaknak, fontos kiemelni jótékony hatásait is, mert ahogyan az élet sem fekete fehér, úgy a személyekre gyakorolt hatása sem osztható fel egyértelműen jó és rossz oldalakra. Tény, hogy a mai társadalom önértékelésére negatív hatással vannak a közmédiában szereplő, tökéletesre retusált, hibátlan bőr tónussal rendelkező, feltöltött ajkú, dús hajú, vékony modellek. Hiszen a tökéletességüket próbáljuk meg a magunk módján célként kitűzni. Nem véletlen tehát, hogy csalódásként fog érni minket, ha hetek-hónapok kemény munkája után sem érjük el a címlapon látott kifogástalan csípőméretet. Adottság. Genetika. Van, amin tudunk változtatni, és van, amin nem. Hála, manapság igen elterjedt fogalomként van a köztudatban a ,,body positivity", a ,,fogadd el önmagad" és társai, aminek köszönhetően a világ kissé kitárult, és olyan emberek is a közmédia szereplőivé váltak, akik eddig féltek felvállalni magukat. Őket követni pedig egyfajta megnyugvást hoz, és elfogadtatja velünk, hogy másmilyennek lenni igenis különleges és egyedileg szép. Az elfogadás terjesztése mellett a divat alakulást is meg kell említenünk. Hiszen a képekből kapott inspiráció hatással van az öltözködésünkre, stílusunk kialakítására és így a divat terjedésére is. Egy új trend nem csak a nagy múlttal rendelkező divatházak által, vagy a 70-es években megszületett “trendkutatók” prezentációi miatt válhat népszerűvé, hanem a social media felületek is nagy hatással van rá.

Ilyen például az új párizsi sikkességet megkoronázó kardigán. Gondoltad volna valaha, hogy a nagymamád kedvenc kardigánja egyszer a te gardróbodat fogja kiegészíteni? Egy évvel ezelőtt biztos, hogy nem! Egyszercsak elénk tárult egy kép az instagramon egy hírességről, amint az utcán sétál és a szettje rejtett módon, emocionálisan megérintett minket. Akarjuk azt, amit visel és azt, ahogyan viseli. Farmernadrág, kötött kardigán, mokaszin, és egy svájci sapka. Be kell látnunk, hogy nagymamáink kedvenc és örök darabjai picit átgondolva, de egy poszt miatt újra divatossá váltak.

Számos ilyen szett összeválogatással találkozhatunk az interneten, közösségi médián, influencerek csatornáján, és eltekintve attól, hogy sok esetben egy adott márkát reklámoznak, bátran összeválogathatók a saját ruhatárunkból is. Talán nem is sejtjük, hogy egy színes kendő mennyire meg tudja bolondítani a hétköznapi trapéznadrág-fehér póló összeállítást. Vagy egy szokatlan, színes kabát összepárosítva egy fekete bőrnadrággal. Nem beszélve a megszámlálhatatlan kiegészítő kombinációról, ezüst-arany színben, amely a hétköznapit elegánssá, a komolyat pedig néha bohókássá teszi.


77 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

A Met gála

Az esemény, amely szinte mindenki számára ismert, ahol Hollywood apraja-nagyja tiszteletét teszi minden év május első hétfőjén, több mint 70 éve. De mi is valójában ennek a nagyszabású rendezvénynek a

bottom of page