top of page
  • Szerző képeBaltigh Rozina

Milyen sminkecsetet válasszak?

Egy jó sminkhez elengedhetetlenek a jó ecsetek. Milyen méretű? Milyen formájú? Melyiket mire használjuk? Ezekre a kérdésekre kaphattok választ ebben a cikkben!

Tapasztalatom szerint sokszor megveszünk olyan, sok darabból álló ecsetkészleteket, amelynek legtöbb darabját nem is használjuk. Habár ezeket általában kedvező áruk miatt választjuk, én azt tanácsolom, amennyiben van rá lehetőségetek, inkább kevesebb, de nélkülözhetetlen, bár drágább, de jobb minőségű ecsetet vásároljatok. Mivel jobb anyagokból készülnek, tovább tudjátok őket használni, és ebben az esetben vissza is fogják hozni a pluszban ráfordított összeget. Engedjétek meg, hogy bemutassak egy magyar márkát, akiktől sok más kincs mellett, közép árkategóriában tudtok színvonalas ecseteket vásárolni.

Ez nem más, mint a KAP (Kell a púder). Budapesten található egy üzletük, de természetesen online is van lehetőségetek vásárolni. Instagram oldalukon pedig sok hasznos információt találhattok termékeikről, illetve itt értesülhettek az aktuális kedvezményekről is. Sőt, weboldalukon ingyen megrendelhetitek az online E-könyvüket, amiben részletesen írnak minden termékükről.

Ecsetek arcra:

  • alapozóhoz: attól függően kell választanunk, hogy milyen állagú terméket használunk. A folyékony fajtához legjobb egy nagyobb méretű, sűrű sörtéjű, gömbölyű fejű ecset. Ezzel lehet legszebben eldolgozni az anyagot, ugyanis nem fog csíkokat hagyni, mint esetleg a laposabb típusok. A krémes állagú kontúrozó termékekhez szintén ez az ideális ecset.

  • korrektorhoz: a legszebb végeredményt egy kis méretű, sűrű, lekerekített fejű ecsettel érhetjük el.

  • bronzosítóhoz, pirosítóhoz, highlighterhez: por állagú termékekhez bármilyen közepes méretű, sűrű, mégis puha, kissé nyújtottabb, ovális alakú ecset a megfelelő. Azért fontos ez a nyújtott forma, mert így precízebben, kizárólag a célterületre kerül szín. Ezzel elkerülhetőek azok a balesetek, amikor egy nagy paca látszik csak az arcon.Krémes készítmények esetében ismét a lekerekített, tömör ecset mellett voksolnék, de egy ilyen típusú pirosítót kis gyakorlással gyönyörűen bele tudunk dolgozni bőrünkbe az ujjainkkal is. Akár csak a highlightert, aminek így lesz a legintenzívebb a fénye.

Ecsetek szemöldökre:

Inkább egy kisebb fejű ecsetet válasszunk, ezzel könnyebb a pontos munka, valamint sokat tud javítani a végső képen, ha utolsó lépésnek egy spirál kefével átfésüljük a szálakat.

Ecsetek szemre:

A legextrémebb fekete, füstös szemek eléréséhez is elég lehet mindössze 4 db ecset: egy tömörebb barka ecset, egy kis- és nagy satírozó és egy vékony ceruza ecset a szempillatövekhez közel eső festék eldolgozásához.

Ecsetek szájra:

Egy precíz, vörös száj elkészítését megkönnyíti egy vékony, lapos ajakecset. Ügyeljünk, hogy a szélső részekre is mindig kerüljön a rúzsból! Egy megfelelő ecset itt is segíti a kívánt hatás elérését.

Remélem, hogy hasznosnak találtátok az olvasottakat, és ha esetleg ecset vásárlás előtt álltok, egyszerűbb lesz ezután a döntés.


55 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page