top of page
  • Szerző képeTóth Kriszta

Spórolj multifunkciós termékekkel!

Ma újra belenyúlunk a virtuális sminkes táskánkba és választunk egy terméket, amivel kreatívan új felhasználási lehetőségeket keresünk. Tartsatok velem és lássuk mire lehet használni a folyékony rúzsokat.

Azt gondolná az ember, hogy a rúzs tipikusan az a sminktermék, amivel nem nagyon lehet mást kezdeni, mint amire hivatott. Szerencsére több márkánál láthatjuk, hogy külön kiemelik folyékony rúzsaiknál, hogy a szemre nem ártalmas. Ami rögtön ad egy biztonságérzetet, amivel itt az ideje kísérletezni és szabadjára engedni a fantáziánkat.

A mattra száradó rúzsok a legtartósabbak így érdemes ezekkel próbálkozni először. Arra azért figyeljünk oda, hogy ami papírrá szárítja az ajkainkat az valószínűleg az arcunk más területén se lesz sokkal kellemesebb viselet. A legelső gondolat mi is lehetne más, mint a tusvonal. A KVD Vegan Beauty vagy Jeffree Star rúzsai olyan széles színválasztékkal érhetők el, hogy mindenki talál magának olyan színt, amilyet szeretne a natúrtól egészen az extrém neon színekig. A felvitelről beszéljünk kicsit. Nyilván a rúzsok applikátorai alkalmatlanok egy precíz tusvonal meghúzására, arról nem is beszélve, hogy nem túl higiénikus ugyanazzal az eszközzel kenni az ajkaid és a szemedet. Mi a megoldás? Egy tusecset. A rúzsból kikenünk egy keveset a megmosott kézfejünkre, vagy ha van keverő palettánk akkor arra és onnan visszük fel az ecsettel a szemhéjunkra. Innentől a technika ugyanaz, mint egy sima zselés szemhéjtusnál, viszont arra figyelni kell, hogy némelyik rúzs elég gyorsan szárad. Ezekkel jobb kicsit igyekezni, hogy elkerüljük a festék összecsomósodását. Használhatjuk önmagában, de remek kiegészítője lehet egy klasszikus fekete tusvonalnak is. A szín kiválasztásánál mindenképp kalkuláljuk bele, hogy bizony a magasan pigmentált, minőségi rúzsok a szemhéjat is megfoghatják 1-1 nap erejéig, úgy ahogy az ajkakat is. Dörzsölni semmiképpen ne dörzsöljük, mert a szem környékén a legérzékenyebb a bőrünk, inkább válasszunk kétfázisú vagy tömény olajos lemosót a nap végén és ezzel próbáljuk meg a lehető legjobban eltávolítani a színes tusvonalunkat.

Maradva a szem környékén használhatjuk minimalista sminkek elkészítésére is, ahol különböző formákban, pöttyöket készítünk a szemünk alá, a szemöldökünk fölé vagy bárhova, ahova jól esik. Ebben az esetben fontos a letisztultság, és mint mindig itt se essünk át a ló másik oldalára. Vannak

persze kivételes esetek, amikor igenis fontos átlépni a határokat. Gondolok itt egy fesztiválra ahová, ha valaki elég merész akár a szemöldökének a színével is játszhat ezekkel a rúzsokkal. Ilyenkor érdemes egy már beszáradt szempillaspirál régi keféjét megmosni és azzal felfésülni a szálakra a választott színt.

Még mindig a szemeknél maradva, használhatjuk szemhéjpúderek bázisaként vagy önmagában, mint folyékony szemhéjfestéket. Jeffree Star Drug Lord árnyalata egy fehér folyékony rúzs, ami tökéletes alapja lehet egy élénk színek és segíthet jobban visszaadni az olyan árnyalatok színét, melyek kevésbé pigmentáltak. Egy ilyen fehér alapon szinte világítanak a neon színek és minden sokkal erőteljesebbnek látszik. Mint láthatjátok tényleg csak a képzeletünk szabhat határt a folyékony rúzsok felhasználásának. Ki kell próbálni több márkát és színt, hogy megtaláljuk melyikkel a legkönnyebb dolgoznunk és melyikkel érhetjük el a legtartósabb eredményt. Arra mindenképpen figyeljetek, hogy olyan terméket válasszatok, ami valóban alkalmazható a szem környékén nehogy később kellemetlen meglepetés érjen titeket.

Remélem hasznosnak találjátok ezeket az ötleteket is és velem tartotok a következő részben is.


159 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page