top of page
  • Szerző képeTóth Kriszta

Túl az XL-en!

A stílus kortól, nemtől és mérettől független. Szeretném, ha senki sem érezné magát kínosan azért, mert nem az átlagos S, M, L lányok világába tartozik. Sokan nem szeretnek duciként ruhákat vásárolni, mert úgy érzik, hogy egyik boltban sem ők a célközönség.

Ezen változtatunk!

Először is tisztázzuk ki számít már plus size kategóriának. Európában a 40-es (L) konfekciómérettől beszélhetünk plus size méretről, amivel az ember lánya még könnyedén talál magának szinte bármelyik üzletben szebbnél szebb ruhákat. A gondok akkor kezdődnek, ha valaki XL-es vagy afeletti méretekkel rendelkezik. De nyugodjatok meg, nem kell aggódni! Ma már szerencsére nem kell lemondani az izgalmas darabokról a ducibb lányoknak sem. Régebben én is tapasztaltam sokszor, hogy a nagyobb méretek között fiatalként nem igazán találok magamnak megfelelő ruhákat. Ennek gyorsan véget vetett az, hogy a divatházak, világmárkák egyre több plus size sztárt öltöztettek szívesen és ezekre az újításokra természetesen egyből reagáltak a fast fashion márkák is és külön részlegeket hoztak létre a teltebb nőknek. Ebben a témában szeretnék hétről hétre hozni nektek nagy méretű gyöngyszemeket, tippeket az optikai csaláshoz, és bemutatni olyan márkák, webáruházak kínálatát, ahol bátran nézelődhettek mérettől függetlenül.

Kezdjük a különböző testalkat típusokkal, amit azért fontos tanulmányozni, mert nem mindenki egyformán telt. Ebben a kategóriában is érvényes a sokak által ismert 4 alap alkattípus.

  • Homokóra alkat: Ennél a testalkatnál a derék a legkarcsúbb pontja a testnek, melyet a gömbölyded mellek és csípő egészítenek ki homokóra alakúra. Mindenképpen ez a legnőiesebb testalkat az arányokat tekintve.

  • Alma alkat: Ezek a hölgyek felsőtestükön teltebbek, mell és has vonalon egyaránt, amihez vékony, formás lábak párosulnak.

  • Körte alkat: Ez a típus szinte az ellentétje az előzőnek, hiszen itt inkább a csípő, a fenék és a combok dominálnak a felsőtesthez képest.

  • Oszlop alkat: Ebben az esetben a mell, derék és csípő szinte egyvonalban helyezkedik el. Nincs igazán kimagasló pontja.


A valóságban nem ennyire fekete-fehér a helyzet, hiszen képtelenség minden nőt belepréselni tökéletesen ebbe a 4 kategóriába, de mindenképpen irányadó lehet, hogy a hozzánk legközelebb álló típusnak megfelelően válasszuk ki a ruhadarabokat. S hogy mire valók ezek a szabályok? Természetesen arra, hogy bármikor bátran megszegjük őket. Semmi sincs kőbe vésve és a divat terén is igaz, hogy a kivétel erősíti a szabályt. A lényeg, hogy nem kell lemondanod semmiről, csak ismerned kell az arányaid, az erősségeidet és tudnod kell mit szeretnél leginkább kiemelni magadon.

Ezekre az alapokra fogjuk minden héten felépíteni a tökéletes plus size kollekciót mindenkinek.


428 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

A Met gála

Az esemény, amely szinte mindenki számára ismert, ahol Hollywood apraja-nagyja tiszteletét teszi minden év május első hétfőjén, több mint 70 éve. De mi is valójában ennek a nagyszabású rendezvénynek a

bottom of page