top of page
  • Szerző képefashiondiffusion

Ki a Tisza vízét issza...

Rendhagyó nyári fotózást szervezett az OBALOGH!

Immáron másfél éve indította útjára saját márkáját Balogh Orsolya, a második kollekciójához pedig különleges fotó helyszínt választott. Szatmárról, jövőbeli tervekről és a már készülőben lévő új kollekcióról beszélgettünk a tervezővel, aki nemcsak a márka kreatív oldaláért felelős, hanem a marketing tevékenységeket is menedzseli.





Miért választottad a Tisza-partot a fotózás helyszínéül?

Szabolcs-Szatmár bereg megyében nőttem fel, horgász generáció sarjaként. Egy korábbi vízparti pihenés alkalmával jött az az ötlet, hogy mi lenne, ha a legújabb kollekció egyik darabját a tiszacsécsei köves parton fotóznánk? Mivel mindig is szerettem volna népszerűsíteni a szatmári „csodavilágot”, így az ötlet megvalósulni látszott. Eredetileg a kérész-repülést vártuk, ezért is időzítettük így a fotózást, viszont a tiszavirágzásról lemaradtunk. Be kellett érjük a Tisza egyedi színvilágával, a vízpart változatos növényvilágával és a kora esti fényekkel melyek nagyban kárpótoltak minket és úgy gondolom csodás képsorozat született.






Miért különleges ez a vidék?

Aki kedveli az irodalmat, annak igazi csemege lehet a Felső – Tisza – Vidék, hisz hazánk kiemelkedő írói és költői fordultak meg itt, gondolok Móricz Zsigmondra, akinek szülőfaluja is ebben a térségben található, Kölcsey Ferenc szatmárcsekei síremléke a kopjafás temetőben, illetve ne feledkezzünk el Petőfi Sándor, A Tisza című költeményére, mely Kisar település tölgyeserdőjében íródott, egy fa árnyékában. Természeti kincsei, emlékművei, templomai, gyümölcsfái, folyópartjai felülmúlhatatlanok Magyarországon, s úgy gondolom, az ember lelke egy picit megnyugszik, ha letéved ide kiszakadva a hétköznapok forgatagából.





Hogyan jellemeznéd az új kollekciót? Mi ihletett meg a tervezésben?

Az OBALOGH második kollekciója a „Trash & Roll” nevet kapta. A név onnan ered, hogy újrahasznosított anyagokból készült el a kollekció egy része, követve a zero waste vonalat, megfűszerezve egy pici „rock and roll” életérzéssel. Ezt jól tükrözik a láncok és a tüll, a merész kivágások és egyedi formák. A ruhák most kifejezetten különleges alkalmi viseletnek készültek ellentétben az m-SALKA by OBALOGH kollekcióval, melyek inkább kényelmes utcai viseletnek lettek megálmodva.





Milyen terveid vannak a jövőre nézve?

Hamarosan elkészül a harmadik kollekció is, melyen már egy kisebb csapattal dolgozom. Továbbra is szeretném követni a fenntartható vonalat, és ismét inkább az alkalmi viselet felé orientálódom. Az előző kollekciókban letisztultabb darabok készültek, viszont most próbálkozunk a részletesebben kidolgozott, élénkebb színű alkotásokkal is. Ősszel ismét megrendezésre kerül a Fashion Diffusion Hungary szervezésében a jövő tavaszi kollekciók divatbemutatója, melyen az OBALOGH ruhái is megjelennek a kifutón.

125 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page