top of page
  • Szerző képefashiondiffusion

"Törekszünk a folyamatos megújulásra." - Interjú az I.N.K Fashion tervezőivel

2016-ban Nóra és Kata létrehozta az INK Fashion márkát, melynek célközönsége azok a nők, akik ki akarnak tűnni a tömegből. De hogy mindez honnan indult az kiderül a velük készített interjúnkból!


Hogyan kezdődött az INK Fashion útja?

A márkanév azóta lett I.N.K. mióta 2-en tervezzük. Katát egy hazai ruhamárka tervezőjeként ismertem meg, mikor közvetlen a főiskola után odakerültem én is tervezőnek. Már akkor nagyon szimpatikus, segítőkész és inspiráló volt számomra. A márkanevünk jelentése IMAGINATION of NORA és KATA. A márka 2008 óta van, kezdetben "aNoNim" márkanévre hallgatott, akkor még én készítettem a kis szériás egyedi kollekciót. Kizárólag a Wamp Iparművészeti Piacon értékesítettem. Majd 2016-ban kérdeztem meg Katát van e kedve csatlakozni egy márkanév váltással. Így indult el 2016-ban az INK.

Két tervező közös márkája, milyen együtt dolgozni? Hogyan osztjátok fel a feladatokat?

Azt hiszem szerencsés társítás a miénk, mivel mindketten nagyon optimista személyiségek vagyunk, sosem azt nézzük mi mennyire fárasztó vagy sok munkát igényel, hanem a végeredményt. Törekszünk a folyamatos megújulásra.

Ezenkívül mindketten rendelkezünk már annyi tapasztalattal a ruhaiparban (20

év számítógépes ruhatervezés és kivitelezés, egyéb egyedi megrendelések tervezése és kivitelezése), hogy minden folyamatot jól ismerünk, tudjuk melyik alapanyagot, kelléket honnan szerezzük be. Minden kollekció készítése előtt összeülünk és átbeszéljük az irányvonalat és a teendőket, majd heti rendszerességgel 1-1 napon csak a kollekciózással foglalkozunk, szeretjük a legtöbb dolgot együtt kitalálni.


Kiknek szól a márkátok?

A márka elsősorban lányoknak, nőknek szól, azoknak akik szeretnek kitűnni a tömegből, mégpedig azzal hogy olyan egyedi darabokat viselnek amelyek nem jönne szembe velük az utcán. Amikor az az érzésed támad, "Hát ezt meg honnan szerezte olyan mint egy műalkotás" ha meglátod az INK ruhákba öltözött lányt.:)

Mivel mindketten gyakorlott ruhatervezők vagyunk, így kollekciónk nem csak nőknek szól, bárkinek bármely egyedi elképzelést elkészítünk a kollekciós darabok inspirációiból kiindulva, akár férfi ruhákat is. Kaptunk már olyan felkérést hogy egy kollekciós darabhoz elkészítettük a "férfi" vagy a "gyerek" párját. . .


Mennyire, és hogyan figyeltek a fenntarthatóságra?

Az INK Fashion ruhák elkötelezettek a fenntarthatóság mellett, már maga a kisszériás egyedi kollekció gondolata is ezt tükrözi, hiszen nálunk minden egyes darab kidolgozott és egyedi kézzel készített vagy díszített és értéket képvisel. Arra hívja fel a figyelmet, hogy nem kell 100 darabos ruhatár, elég ha van 30 jól variálható kedvenc darabod a szekrényben amely minden elvárásodnak megfelel, kényelmes, funkcionális jól kombinálható más darabokkal, és éppen azt a testrészedet emeli ki amit kell, amelyiket pedig nem kell azt elrejti a kíváncsi szemek elől... Ilyenformán nem támogatja a ma tapasztalható hatalmas ruhadömpingnet, és a Fast Fashion márkákat. . .

Ruháink alapanyaga 85%-ban teljesen természetes anyagok, és csak 15%-ban használunk szintetikus vagy kevert anyagokat.


Milyen jövőbeni céljaitok vannak?

Szeretnénk több kapcsolatot a vevőinkkel, célunk a folyamatos kommunikációra építkező innováció. Hogy még jobban kiszolgálhassuk a leendő és jövőbeni vevőink igényeit, elképzeléseit. Számunkra az az öröm ha olyan ruhákat csinálhatunk a megrendelőinknek amire mindig is vágytak és ezzel közvetíthetjük számukra a szeretet energiáját, szándékunk szerint ettől lesznek az INK öltözetek egy kicsit másak mint a többi! És az internetes értékesítés folyamatos fejlesztése.

Az INK ruhák jelenleg a www.designerwebshop.hu oldalon kaphatóak.

Szeretettel és Üdvözlettel: Az INK Fashion Csapata: Kata & Nóra :)


82 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page